millau
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
facebook  twitter

Nu dan weer eens over de Mont Joly, of toch niet . . .

07-07-2019

Soms lopen dingen onverwacht! Toen ik vrijdag een voorbeschouwing over Le Motagn´hard. plaatste, dacht ik aan allerlei uitkomsten, maar niet deze: de 108 km werd bij de ravito op 51 km stilgelegd en de lopers het parcours van de 63 km op gedirigeerd.

De oorzaak was het weer. De warmte, benauwdheid en aanstaande onweer hadden de prefecture doen besluiten om de raceorganisatie te laten stoppen met het evenement.

Ik liep op dat moment op een hele mooie 13e plek!! Via een goede opbouw, goed op de vochtinname letten, kreeg de hitte minder grip op me dan bij sommige andere lopers om me heen. En ik liep ook lekker, sterke benen en een goed tempo. Na een 20e plaats in het begin, klom ik rustig op naar voren. Bij het stilleggen van de race was er zeker kans om nog verder op te schuiven.

Jammer dus, maar we begrijpelijk. In 2015 liep ik Le Motagn´hard. onder soortgelijke omstandigheden. Er werden toen 35 lopers behandeld met uitdrogingsverschijnselen en 3 met een helikopter uit de bergen geëvacueerd. De speaker gaf dit voor de start nogmaals aan om zijn oproep om goed te drinken, kracht bij te zetten.De Lokroep van de Mont Joly

05-07-2019

Weer terug, 1 jaar later! Vorig jaar zat ik op dezelfde plek, een weilandje boven het dorp Combloux in de Franse Alpen. Ik was geblesseerd en besloot, met dit mooie uitzicht om me af te melden voor Le Motagn´hard. Starten had geen zin, finishen was kansloos.

Er speelden toen twee gedachten door mijn hoofd. Of je stopt met wedstrijden lopen, 3 blessures in 2 jaar tijd hadden mijn motivatie een aardige optater gegeven, of je gaat het anders aanpakken. En werken vanuit de wedstrijden die wel goed gingen de afgelopen periode. Het glas is half vol!

Ik ging crossfit en yoga toevoegen aan mijn trainingen, minder kilometers stampen maar vaker op de zandafgraving trainen. En daar dan de lange sessies plannen.

Via de Monschau Ultrarun, Endurance Trail Millau, Ecotrail de Paris en 6 uur van Steenbergen ging het steeds beter. Ik liep tussendoor in de winter korte crossen waarbij ik als -eeuwige diesel- zelfs nog een paar podiumplaatsen pakte.

Vorige maand trainde ik een week hier in de Alpen. Ik kon mijn sport zo ontspannen beleven dat ik na 20 km op een terrasje ging zitten voor een kopje koffie en daarna weer verder liep. Deze rust had ik vroeger nooit als ik trainde.

Morgenochtend om 05.00 uur start ik in Le Motagn´hard. Dit jaar wel! Verandeingen kosten tijd en die moet je jezelf willen geven. 2019 heeft nog meer moois in petto, de UTMB en het WK 24 uur. Maar nu eerst morgen de oogst van een jaar lang investeren in mijn sportbeleving!Een WhatsAppverslag van het laatste trainingskamp vóór de Montagn´Hard

22-06-2019

Dit weekend het laatste trainingskamp voor de Montagn´Hard. Vertrouwd in de Eifel, waar ik de afgelopen jaren al zo vaak de laatste puntjes op de i zette voor een belangrijke race.

Maar ondanks de repeterende bezoeken aan dit mooie gebied, is het elke keer weer mooi om hier te trainen!
Gisterenavond 20 km, vandaag 44 km. Morgenochtend nog een sessie in de omgeving van de Rursee.

Toen ik daar vanochtend aankwam was ik de enige op het parkeerterrein, met een groepje eenden die genoten van de ochtendzon.


En ietwat in nevelen gehuld, Kamp Vogelsang, waar ik vaak op oefeningen ben geweest. Tegenwoordig natuurpark, door een aantal lezers uit deze appgroep inmiddels al bezocht!

Na de laatste lange training van morgen begint de tapering voor de Montagn´Hard. 6 Juli is het zover!schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.
facebook  twitter