millau
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
facebook  twitter

Bij de finish met hoofdsponsor Martin Hommersom van Hommersom Verzekeringen

Kustmarathon Zeeland: Burh Haamstede - Zoutelande

06-10-2019

Gisteren de mooie Kustmarathon in Zeeland gelopen! Deze race was een mooie onderbreking tussen de UTMB en het WK 24 uur over 3 weken in Frankrijk.

Het herstel van de inspanningen in de Alpen ging snel, maar een griep gooide daarna roet in het eten. Met een kleine trainingsachterstand reisde ik af naar Zoutelande.

Ik had het parcours niet helemaal scherp, maar in de bus naar de start in Burgh Haamstede werd ik bijgepraat door mijn buurman. Asfalt, daarna strand, gevolgd door duinpad was de grove driedeling. Ik realiseerde me dat ik drukker was geweest met fit worden dan met verdiepen in deze marathon.

Het is zoals het is, hier moet ik het mee doen, rennen maar! Het asfalt stuk blijf ik in een groepje hangen, krachten sparen voor het strand. Daar spat de groep uiteen. Iedereen kiest eigen tempo en beenritme. Na een paar kilometer loopt het lekker en ik vind het bijna jammer dat ik bij km 30 deze cadans moet afbreken als we het strand verlaten.

´Lekker van het zand af´toept een toeschouwer, me eraan herinnerend dat dit toch wel een vooruitgang is! Schelpenpad, trappen en asfalt wisselen het duinparcours af. De snelheid gaat weer omhoog.

Ondertussen hoor ik het enthousiasme over het Zeeuwse podium en de overwinning van Tim Pleijte. Top gedaan! Westkapelle en daarachter Zoutelande komen in zicht en ik zie op m´n klokje dat de tijd ruim onder de 3.15 komt. Toen ik anderhalve week geleden ziek werd, had ik dit niet gedacht!

Na een kleine toegift over het strand bij Zoutelande is het tijd voor de dijk en een ereronde door het centrum. De organisatie reikt vlaggetjes uit van de kustmarathon en vrolijk wapperend ren ik het kleine stukje zand op dat de finish markeert. 3 uur en 9 minuten is een prima tijd!

Familie en vrienden staan bij de finish en we vieren deze prima generale repetitie voor het WK met appeltaart met slagroom. Mijn eerste Kustmarathon Zeeland is een feit!schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.
facebook  twitter