millau
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
facebook  twitter

Een hoogtepunt op veel manieren!
Je hoort de eerste video. De rest moet je vooral bekijken, je vind ze onder dit artikel.

05-09-2019

Afgelopen weekend de fameuze UTMB gelopen! Deze toprace rond de Mont Blanc over 171 km, met daarin 11.000 hoogtemeters vormde voor mij, samen met het WK 24 uur in oktober het hoogtepunt van het seizoen 2019. Met 2548 lopers aan de start, waarin een groot aantal wereldtoppers op het gebeid van de 100 mijlsraces, eindigde ik op een prachtige 221e plaats in een tijd van 33 uur en 25 minuten.

Met 11 cols, waaronder 6 van 2500 meter hoogte, was er voldoende ´klim- en daalwerk ´ te verrichten. De eerste twee van de 2500+ klimmen gingen moeizaam. Te weinig kracht in de benen om een tempo te halen wat ik gewend ben van mezelf. Ik voelde me fit, had goede uitslagen gelopen de afgelopen weken, waarom ging het nu op het moment supr ême mis? En wat kon ik hieraan doen?

Deze laatste vraag werd door mijn lichaam opgelost Bij de volgende berg ging het ineens wel zoals ik dat graag zie. Mijn benen leken als herboren, het wonderlijke van het menselijk lichaam! Van een 386e plaats op het eerste tussenpunt, klim ik op naar de 221e in de straten Chamonix. Als snelste Nederlander van dit deelnemersveld ren ik Chamonix weer binnen en finish ik in 33 uur en 25 minuten. Mijn vele trainingsuren hebben het gewenst resultaat!

Mijn verzorgers en steunpilaren Veronica, Marjan en Harry vieren in de nacht van Chamonix dit succes met mij. De croissants en pain-au-chocolat vullen mijn brandstoftekort op een prettige wijze aan!

Rond deze race ben ik gevolgd door een cameraploeg van het NTR programma ´De Kennis van Nu ´. Ze besteden in deze aflevering aandacht aan de Ultraloopsport middels interviews met diverse atleten. Uitzenddatum op 16 oktober. De samenwerking met Elisabeth, Neeltje en Wim was erg leuk!

Tevens kom ik op 2 oktober om 02.00 uur in het radioprogramma ´focus ´ op ´Radio 1 ´, waarin een uur lang over deze mooie sport gesproken wordt. Terechte belangstelling voor deze groeiende sport in Nederland, die wereldwijd snel aan populariteit wint. Dat werd afgelopen weekend nog mooi bevestigd door de overwinning van Ragna in de CCC race, ook deel uitmakend van het UTMB weekend!

Nu via een herstelperiode de draad weer oppakken in voorbereiding op het ´WK 24 uur ´, 26 oktober as. in het Franse Albi. Een groot voorrecht om voor mijn land uit te mogen komen.

Kan er nog 1 goede race bij in dit mooie seizoen? Ik ga ervoor!Vanaf de start loopt Arjan in zwarte kleding met een wit petje.

Doorkomst in Saint Gervais les Bains.
Jammer genoeg staat hier een enthousiaste kijker iets te dicht bij de microfoon! Als dit videotje is afgelopen blijft het geluid verder rustig
Inmiddels 2 uur en 20 minuten gelopen.

Les Contamines Montjoie. Een bekende doorkomst met de Mont Joly op de achtergrond.
Na 3 uur en 40 minuten

Les Chapieux in de nacht
Op de klok inmiddels 7 uur en 3 minuten.

Coumayeur in Italië, in de vroege ochtend. De ploeg van de Nederlandse televisie heeft een kort interview.
Na ruim 13 uur hardlopen.

Refuge Bertone in de Alpen tussen Italië en Zwitserland
Al 14 uur en 47 minuten gelopen!

Arnouvaz op 1800 meter hoogte!
16 uur en 50 minuten. Nu naar 2528 meter hoogte!!

La Fouly
Na 19 uur en 42 minuten.

Champex-Lac, hier wacht Veronica met een knuffel en een kus.
Al weer tweeentwintig en een half uur.

 

In Triënt staan drie verzorgers om aan te moedigen. We zien Arjan hier bij aankomst en vertrek.
Inmiddels26 uur gelopen. Laatste gemiddelde is 5,88 km per uur.

De doorkomst in Vallorcine moeten we hier helaas laten vervallen in veband met slechte geluidskwaliteit.

La Flégère, net de Tête aux Vents gehad op 2118 meter hoogte. Chamonix in zicht.
Na 32 uur en 6 minuten

Binnenkomst in Chamonix zondagnacht rond twintig over drie.

En dan de FINISH!!! Na 33 uur, 25 minuten en 40 seconden, en ...
EERSTE NEDERLANDER!

Lijst met Nederlandse deelnemers UTMB 2019

22-08-2019

Onderaan deze pagina vind je de lijst met Nederlandse deelnemers aan de UTMB 2019.

Hun naam, rugnummer en klasse.Ik ben klaar om wederom deel te nemen aan een avontuur als in een droomwereld.

08-08-2019

De UTMB is een race, met passages tot grote hoogte (> 2500m), in moeilijke weersomstandigheden (nacht, wind, kou, regen of sneeuw). Het vraagt een goede training en een enorme persoonlijke inzet.

Het is 30 augustus 2019, 18:00 uur en we zijn met ongeveer 2300 mensen die dezelfde droom delen. Ze hebben zich zorgvuldig voorbereid gedurende vele maanden. Ondanks de ongelooflijke moeilijkheid voelen we serene rust en spanning. Dit, dankzij de hulp en het comfort aangeboden door wel 2000 vrijwilligers die in een geest van het delen en vriendschap klaar staan om deel te nemen aan hetzelfde avontuur.

Het is 30 augustus 2019, 18:00 uur en we zijn met ongeveer 2300 mensen die dezelfde droom delen. Ze hebben zich zorgvuldig voorbereid gedurende vele maanden. Ondanks de ongelooflijke moeilijkheid voelen we serene rust en spanning. Dit, dankzij de hulp en het comfort aangeboden door wel 2000 vrijwilligers die in een geest van het delen en vriendschap klaar staan om deel te nemen aan hetzelfde avontuur.

Wij gaan de kou voelen op de Aiguille de Bionnassay en steken de Col du Bonhomme over bij maanlicht. Bij zonsopgang gaan we via de Col de la Seigne naar Italië. Daar wacht de magische Val Veni en de nog hogere Noire du Peuterey. En steken de gletsjers over van de Mont Blanc. Later gaan we door het Val Ferret, bewaakt door Dent du Géant en Grandes Jorasses alvorens we uiteindelijk in Zwitserland arriveren. Daar genieten we van de prachtige beschermde natuur.

Inmiddels moeten we, op van vermoeidheid, onze angsten en slaap de baas zien te blijven. Sommige deelnemers, die hun grenzen hebben opgezocht en tot het uiterste zijn gegaan, zullen kiezen om toch de race af te breken. Maar anderen houden moed en hopen dan maar op een later tijdstip te finishen. Zij worden beloond voor hun prestatie. Ook hun hun namen zullen worden toegevoegd aan de lijst met iedereen die het eind van de race haalde.

Voor hen ligt dan nog de klim over de Bovine en Les Tseppes. Vervolgens met de Aiguille Verte tegenover hen, onder de verticale hoogte van de Drus door, uitzicht op de majestueuze Mont Blanc vóór hen, zullen zij naar beneden duiken, richting de finish in het centrum van Chamonix.Over twee weken de Monschau Ultrarun en dan op naar Chamonix!

02-08-2019

Drie weken terug rende ik een prima uitslag bij de Montagn´hard. Er zat maar 1 nadeel aan: door het inkorten van het parcours, had ik niet die 100 km race gelopen, ter voorbereiding op de UTMB. Tsja, laat je dit dan maar zitten, of toch nog snel wat anders zoeken?

Het werd de Suchtelner Höhen Ultra 100 km (onverhard, 1200 hoogtemeters) in Viersen (Dld). En die keus pakte heel goed uit! Bij de start om 04.00 uur dacht ik daar anders over, regen en onweer deden ons uitgeleide en zouden ons vergezellen gedurende de eerste 2 uren. Daarna was het vooral de drukkende benauwdheid die voor constante dorst zorgde.

Gelukkig had dit weinig effect op mijn goede vorm van de afgelopen periode. Het viertal waar ik de eerste ronde van 6,4 km mee liep, dunde uit naar een tweetal. In de daaropvolgende ronde pakte ik alleen de leiding. De nummer twee bleef tot ongeveer 35 km binnen tien minuten van mij hangen, toen brak het lijntje bij hem.

In een mooi constant tempo verbrak ik het parcoursrecord (10 uur, 27 min) en bracht het op 9 uur en 58 min. Veronica vergezelde me in de laatste meters en samen kwamen we over de streep. Een mooi moment!

Over twee weken de Monschau Ultrarun en dan op naar Chamonix!rugnummer/Bib. Naam loper klasse
921 Arjan van Binsbergen V1 H  
1423 Victor Phaff V1 H  
1440 Hans Niemeijer V2 H  
436 Ruben Vlaander SE H  
1766 Anton Slager V2 H  
446 Jelle Bijlsma V1 H  
454 Emile Morsink SE H  
1860 Herman Verschuren V1 H  
1804 Ruud Wiegers V2 H  
2308 Shwan Levie SE H  
2411 David Roell V2 H  
2437 Gerbrand Vroegop V1 H  
2460 Jeroen van der Kleij V1 H  
493 Gijs van Reen V1 H  
2514 Wouter Molevelt V2 H  

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.
facebook  twitter